Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حسن پسندیده به مناسبت روز جهانی محیط زیست در نشست خبری که ظهر دوشنبه در محیط زیست قزوین برگزار شد گفت: اصل ۵۰ قانون اساسی صیانت از محیط زیست را لازم دانسته و سازمان محیط زیست به عنوان یک نهاد حاکمیتی در کنار مقررات زیست محیطی حفاظت از منابع خدادادی را بر عهده دارد.

وی بیان کرد: قانون هوای پاک، مدیریت پسماندها و الزامات برنامه ششم می‌تواند به محیط زیست کمک کند اما در این میان نقش اطلاع رسانی مهم است تا همه بدانند تکلیفشان چیست و قانون در برابر متخلفان چه نگاهی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پسندیده یادآور شد: استان قزوین با تنوع زیستی، گیاهی و جانوری و داشتن اکوسیستم‌های بی نظیری چون کوهستان، آبشار، چشمه سار، دریاچه می‌تواند با صیانت از آنها برای رونق گردشگری هم از این سرمایه‌ها استفاده کند.

وی اظهار داشت: طبیعت، گونه‌های گیاهی و جانوری هم حقوقی دارند که باید حفظ شود و رسالت ما در این حوزه نیز سنگین است.

مدیرکل محیط زیست استان قزوین تصریح کرد: استقرار بیش از ۱۵ شهرک و ناحیه صنعتی در استان ایجاب می‌کند نسبت به رعایت الزامات زیست محیطی دقت لازم صورت گیرد تا آب و خاک و هوا و سلامت انسان‌ها به خطر نیفتد و در کنار آن توسعه پایدار نیز صورت گیرد.

پسندیده اضافه کرد: با وجود حدود ۴ هزار واحد صنعتی در استان رعایت استانداردهای تولید و مدیریت پسماند مهم است که پایش واحدهای صنعتی در اولویت قرار دارد که در این راستا در سال گذشته ۴۹۹ واحد تولیدی بازرسی و سنجش شد که آلایندگی ۲۳۵ واحد بالاتر از حد استانداردها تشخیص داده شد و ۲۶۴ مورد استانداردها را در زمینه فاضلاب رعایت کرده بودند.

وی گفت: همچنین ۴۰۷ واحد برای بهسازی و استاندارد سازی اخطار گرفتند و ۸۴ مورد نمونه برداری از خروجی هوا صورت گرفت که مشخص شد ۲۴ مورد استاندارد نیست و ۶۰ مورد مجاز است.

مدیرکل محیط زیست استان قزوین افزود: اگر الزامات محیط زیستی از سوی واحدهای صنعتی رعایت نشود پس از اخطار و تذکر لازم نسبت به برخورد قانونی و جریمه نقدی واحدها اقدام خواهد شد.

پسندیده اضافه کرد: در بررسی‌ها مشخص شده تعداد ۱۰ تا ۱۵ واحد آلاینده در استان داریم که اگر به اخطارها توجه نکنند جریمه شده و اگر آلودگی آنها به سلامت انسان آسیب برساند تعطیل می‌شوند.

وی اظهار داشت: خوشبختانه اکثر واحدهای صنعتی مسائل زیست محیطی را رعایت می‌کنند و های تک هستند و تعداد محدودی که مشکل دارند با تذکر و اخطار و جریمه وضعیت خود را اصلاح خواهند کرد.

هوای استان قزوین سالم است

پسندیده با اشاره به وضعیت هوای پاک در استان قزوین گفت: وضعیت کیفی هوای استان در سال‌های اخیر مطلوب بوده و شرایط ناسالم نداشته‌ایم و در این میان تعداد روزهای حساس و نگران کننده بسیار محدود بوده است.

مدیرکل محیط زیست استان قزوین یادآور شد: در سال ۱۳۹۶ تعداد روزهای ناسالم برای افراد سالمند ۱۵ روز بود که این وضعیت در سال گذشته به ۵ روز رسید و امسال تاکنون هیچ روز ناسالم نداشته‌ایم.

وی اظهار داشت: در سال گذشته بیش از ۱۸۰۶ مورد پایش زیست محیطی و کنترل هم صورت گرفت.

آلایندگی نیروگاه شهید رجایی به حداقل رسیده است

پسندیده در مورد وضعیت آلایندگی نیروگاه شهید رجایی قزوین هم گفت: این نیروگاه به صورت هفتگی میزان مصرف و نوع سوخت را اعلام می‌کند که در حال حاضر با اقدامات انجام شده ۸۸ درصد مصرف سوخت نیروگاه گازی و ۱۲ درصد مازوت است.

وی بیان کرد: مسئولان نیروگاه برای کاهش آلایندگی خوب عمل کرده‌اند و محیط زیست نیز نظارت کافی دارد تا آلایندگی این واحد کنترل شده و تولید از استاندارد خارج نشود.

سیمان آبیک در محدوده جغرافیایی قزوین نیست

پسندیده در خصوص وضعیت آلودگی کارخانه سیمان آبیک هم تصریح کرد: از نظر جغرافیایی این کارخانه در محدوده استان البرز است ولی آلودگی آن در استان قزوین بیشتر است لذا پیگیری لازم برای کاهش آلایندگی آن صورت می‌گیرد.

وی گفت: وضعیت آلایندگی کارخانه سیمان فقط در چرخه تولید نیست و دغدغه ما آلودگی بخش معدن آن نیز هست که سیستم‌های پایش فعال شده و با نظارت مستمر تلاش می کتیم این وضعیت بهتر شود.

محیط زیست با رعایت اسناد بالادستی

مدیرکل محیط زیست استان قزوین بیان کرد: تدوین برنامه عملیاتی یک ساله با اتکا به اسناد بالادستی از رویکردهای امسال است که این کار در دو بخش ستاد و شهرستان در محدوده زمانی مشخصی اجرا خواهد شد.

وی اظهار داشت: نظارت و پایش واحدهای آلاینده، نظارت بر فعالیت مراکز معاینه فنی، سیستم تصفیه خانه‌ها و آزمایشگاه‌ها و برگزاری مستمر کارگروه محیط زیست از برنامه های این اداره در سال جاری است.

پسندیده تصریح کرد: در شهرستان البرز مدیریت نخاله‌ها و تصفیه خانه مهم است و در قزوین مدیریت سایت محمد آباد و ساماندهی نخاله ساختمانی در اولویت است و در شهرک صنعتی لیا مشکل پسماند از دغدغه هاست که خوشبختانه مدول دوم تصفیه خانه لیا در حال اجراست که با تکمیل آن نگرانی‌ها برطرف می‌شود.

۴۵۰ هزار هکتار منطقه تیراندازی و شکار ممنوع

مدیرکل محیط زیست استان قزوین در ادامه با اشاره به وضعیت پوشش طبیعی و مناطق تحت حفاظت استان گفت: در حال حاضر ۴۵۰ هزار هکتار مناطق شکار وتیراندازی ممنوع و ۱۳۰ هزار هکتار مناطق حفاظت شده در طارم، الموت و باشگل داریم.

وی اضافه کرد: میزان جمعیت جانوری استان ۲۳.۲۴ درصد رشد داشته و تعداد قوچ و میش وحشی فرقی نکرده ولی در زیستگاه آهو در باشگل ۴۸.۱۵ درصد افزایش جمعیت ثبت شده است.

پسندیده اظهار داشت: منطقه باشگل ۲۵ هزار هکتار وسعت دارد و یک منطقه بی نظیر محسوب می‌شود و در طارم و الموت جانوارانی چون پلنگ و خرس هم داریم که ۵ دستگاه دوربین در مناطق تحت حفاظت نصب شده تا حرکت جانوران رصد شود.

وی گفت: یکی از دغدغه‌های ما به دلیل وسعت مناطق تحت پوشش حفاظت از حیواناتی است که به دام‌ها، مزارع و باغات کشاورزان آسیب می‌رساند که گاهی شکایت‌هایی می‌رسد که خرس و یا گراز و پلنگ به مزارع آنها حمله کرده که ابتدا باید روستاییان مراقبت لازم را داشته باشند و از دام و کندوی خود حفاظت کرده و آنها را بیمه کنند تا بخشی از خسارت جبران شود.

پسندیده بیان کرد: از نگاه محیط زیست توجه به حقوق مردم و حیوانات برای ما مهم است لذا گاهی پروانه شکار می‌دهیم تا جمعیت جانوری بالانس شود که در این میان در سال قبل ۸۴ مورد پروانه میر شکاری صادر شد.

گوشت‌های شکار غیر مجاز کشف شده میان نیازمندان توزیع می‌شود

پسندیده در خصوص کشف شکار غیرمجاز هم اظهار داشت: در سال گذشته ۱۳۸ مورد شکار غیر مجاز پرندگان و ۲۸ مورد پستانداران و ۱۸ مورد چرای غیر مجاز شناسایی و در این راستا ۴۵ قبضه سلاح غیر مجاز کشف شد.

وی بیان کرد: گوشت شکارهای غیرمجاز ضبط شده در اختیار مراکز بهزیستی برای توزیع بین سالمندان و مددجویان و محرومان تحت پوشش قرار می‌گیرد.

مدیریت پسماندها بخوبی صورت می گیرد

پسندیده گفت: مدیریت پسماندهای خانگی، بیمارستانی و صنعتی در استان قزوین بسیار اهمیت دارد تا سلامت شهروندان به مخاطره نیفتد.

وی اظهار داشت: در سال قبل از دفن پسماند صنعتی سایر استان‌ها در قزوین جلوگیری و در ادامه از انتقال پسماند دارویی و شیمیایی استان‌های کشور به قزوین ممانعت شد.

مدیرکل محیط زیست استان قزوین یادآور شد: البته انتقال و دفن بهداشتی پسماندهای صنعتی، خانگی و بیمارستانی بر اساس یک کنوانسیون و پیمان نامه در کشورمان و نیز سطح جهان پس از بی خطر سازی و رعایت کامل اصول بهداشتی مجاز است اما اگر الزامات رعایت نشود می‌تواند خطرناک باشد.

پسندیده اضافه کرد: محیط زیست با دفن پسماندهای صنعتی در سایت محمدآباد به شرط آنکه قابلیت لند فیل را داشته باشد موافقت می‌کند و ساماندهی و نظارت بر پسماندهای عفونی با نظارت دانشگاه علوم پزشکی است.

دفن ۱۷ هزار تن پسماند صنعتی در قزوین تکذیب می‌شود

وی در ادامه در خصوص انتشار خبری در رسانه‌ها و فضای مجازی مبنی بر انتقال ۱۷ هزار تن پسماند صنعتی از استان‌های کشور به قزوین گفت: یک کارخانه بازیافت پسماند صنعتی با دو شعبه در کشور داریم که یک واحد آن در قزوین قرار دارد و دفن پسماندها را انجام می‌دهد که گفته شد این مواد به این کارخانه منتقل خواهد شد که این خبر تکذیب می‌شود.

پسندیده اضافه کرد: شعبه بازیافت این کارخانه در استان قزوین مدتی است که تعطیل شده و هیچ موادی نیز به آن منتقل نشده و در نهایت برای ادامه فعالیت آن نیز برنامه زیست محیطی خواسته‌ایم تا در آینده نیز دچار مشکل نشود.

وی در خصوص انتقال پسماند نیروگاهی از خوزستان هم گفت: در آذر ماه سال گذشته با استان خوزستان مکاتبه شد تا محموله‌ای به واحد بازیافت قزوین منتقل نشود البته مقداری پسماند به منطقه لیا وارد شده بود که به کشور آلمان صادر شود که دو ماه فرصت دادیم تا تعیین تکلیف شود.

پسندیده اظهار داشت: با پیگیری صورت گرفته ۱۱۳۸ تن پسماند نیروگاهی تعیین تکلیف شد و نگرانی نداریم.

سبزی کاری با پسماند خطرناک است / نظارت بر کشت سبزیجات ضروری است

مدیرکل محیط زیست استان قزوین در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که پرسید آیا سبزی کاری با پسماند و آب خام در استان مشاهده شده است گفت: برای تأمین سلامت شهروندان باید از آبیاری مزارع سبزی با پسماند و آب خام بشدت خودداری شود که متولی اصلی در این خصوص سازمان جهاد کشاورزی و دانشگاه علوم پزشکی است که باید نظارت کند.

وی گفت: شواهد نشان می‌دهد در استان قزوین یک سری پساب تصفیه نشده وارد مزارع کشاورزی می‌شود و کانون‌هایی داریم که نگران کننده است و در این راستا مسیرهای منتهی پساب به مزارع شناسایی شده ه باید تدبیر لازم برای آن صورت گیرد.

پروژه رحیم آباد به کلاچای متوقف شده است

پسندیده در مورد توقف پروژه ساخت جاده رحیم آباد به کلاچای به دلیل نداشتن مطالعات زیست محیطی هم اظهار داشت: یکی از الزامات در اجرای پروژه‌های ملی و ساخت جاده داشتن مطالعات زیست محیطی است که این مسیر فقط در محدوده استان قزوین موافقت‌های اولیه را داشته اما کافی نیست.

وی یادآور شد: داشتن مطالعات زیست محیطی برای مجموعه مسیر در استان‌های قزوین و گیلان الزامی است که این موضوع رعایت نشده و فقط در محدوده استان قزوین از نظر محیط زیست بیش از ۱۷ اشکال اساسی وجود دارد که باید برطرف شود.

مدیرکل محیط زیست استان قزوین بیان کرد: مقرر شده اگر اصلاحات مسیر صورت نگیرد و مجوز سازمان محیط زیست صادر نشود ادامه کار متوقف شود که این کار صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: ساخت این مسیر در کیلومتر ۴ تا ۹ از باراحین تا دو راهی میزوج مشکلی ندارد و یک پل ساخته خواهد شد و بک مسیر در دو لاین اجرا شده است.

پسندیده در مورد ساخت جاده قزوین، الموت به تنکابن هم گفت: این مسیر تا کیلومتر ۶۰ اجرا شده و پس از آن تا کیلومتر ۹۰ محدودیت‌های ویژه داریم از جمله تهدید رانش زمین و مسیر عبور وحوش منطقه به دلیل وجود زیستگاه حیات وحش از موانع ادامه کار است که امیدواریم مشکلات زیست محیطی آن برطرف شود.

کد خبر 4637196

منبع: مهر

کلیدواژه: محیط زیست قزوین هوای پاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۱۴۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران با بیان اینکه ۹ تا ۱۳ درصد گروه‌های سنی مختلف در کشور به بیماری آسم مبتلا هستند، گفت: از آنجا که آسم یک بیماری التهابی است، آلودگی هوا می‌تواند میزان بروز و شدت این بیماری را افزایش دهد؛ بر همین اساس در کلان‌شهرها که آلودگی هوای بیش‌تری دارند، میزان ابتلا به این بیماری نیز افزایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا؛ مریم محلوجی‌راد همزمان با روز جهانی آسم و آلرژی درباره بیماری آسم توضیح داد: پروسه ابتلا به آسم مانند بیماری‌های عفونی نیست و معمولا به صورت خود به خود ایجاد می‌شود؛ به عبارت دیگر، آسم، پیامد یک بیماری نیست. آسم یک بیماری التهابی ریه است و عفونت در ابتلا به این بیماری هیچ نقشی ندارد.

وی درباره تاثیر عفونت بر شدت آسم گفت: عفونت به عنوان یک عامل محرک می‌تواند سبب افزایش شدت بیماری یا شروع حمله آسم باشد. باز هم تاکید می‌کنم، آسم یک بیماری التهابی مزمن است که در کودکان به دلیل آلرژی ایجاد می‌شود.

حدود ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره آسم کودکان توضیح داد: اکثر «آسم کودکان» از نوع آسم آلرژیک است؛ در حالی که عوامل آلرژیک و غیرآلرژیک به طور برابر در ابتلای آسم بزرگسالان نقش دارند.  

محلوجی گفت: عوامل آلرژیک محیط، سبب بروز و تشدید عوارض آسم  آلرژیک می‌شوند. عوامل آلرژیک بر ابتلا به آسم آلرژیک تاثیرگذار هستند؛ همچنین سایر مولفه‌ها، آسم غیرآلرژیک را تحت تاثیر قرار می‌دهند.  

وی با بیان اینکه میزان ابتلا به آسم در کشور بررسی شده، اظهار کرد: وضعیت ابتلا به آسم در میان گروه‌های سنی بررسی شده، حدود ۹ تا ۱۳ درصد از گروه‌های سنی مختلف به بیماری آسم مبتلا هستند. منظور این است میزان ابتلا به آسم با توجه به شرایط سنی افراد تغییر می‌کند. همچنین وضعیت ابتلا به آسم در سطح جهانی حدود  ۳ تا ۱۵ درصد گزارش شده که در برخی کشورها به ۲۰ درصد نیز می‌رسد.
آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم
استان‌های رکورددار آسم

محلوجی با بیان اینکه بسیاری از کشورها نسبت به کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا اقدام کرده‌اند، افزود: آنها با کنترل عوامل محرک و آلرژی‌زا توانسته‌اند، شیوع آسم را کاهش دهند یا میزان ابتلا به این بیماری را به یک سیر ثابت برسانند. به نظر می‌رسد، میزان ابتلا به آسم در کشور رو به افزایش است. یکی از دلایل افزایش ابتلا به آسم در کشور، آلودگی کلان‌شهرها است که جزو عوامل مهم ابتلا به این بیماری محسوب می‌شود.   شهرهای اراک و اهواز و استان سیستان‌و بلوچستان، بیشترین میزان شیوع آسم را تجربه‌کرده‌اند.  

تاثیر آلودگی هوا بر افزایش ابتلا به آسم

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: آلاینده‌های مضر هوا وارد دستگاه تنفس می‌شوند؛ این آلاینده‌ها برحسب اندازه‌ای که دارند (ذرات حدود ۴ تا ۵ میکرون) می‌تواند به «راه‌های هوایی پایین‌تر» وارد شوند. همچنین ذرات بسیار ریز می‌توانند تا انتهای ریه نفوذ کنند و حتی وارد خون شوند. اغلب آلاینده‌ها، «رادیکال‌های آزاد» هستند که سبب التهاب ریه یا سایر قسمت‌های بدن می‌شوند و جزو موارد آسیب‌زا به حساب می‌آیند. به دلیل اینکه آسم یک بیماری التهابی است آلودگی هوا می‌تواند میزان بروز و شدت این بیماری را افزایش دهد. کلان‌شهرها، آلودگی هوای بیشتری دارند، به همین دلیل، میزان ابتلا به این بیماری در شهرهای بزرگ افزایش می‌یابد.

محلوجی درباره تفاوت آسم بزرگسالان و کودکان گفت: «ژنتیک» و «عوامل محیطی» در بروز آلرژی نقش دارند؛ به نحوی که اگر یکی از والدین آلرژی داشته باشد، احتمال ابتلای فرزند آنها به آلرژی حدود ۵۰ درصد است. همچنین اگر پدر و مادر هر ۲ دارای آلرژی باشند، احتمال ابتلای فرزند به آلرژی به ۷۰ درصد می‌رسد. بنابراین باید گفت ژن، نقش ۵۰ درصدی در بروز آلرژی دارد و ۵۰ درصد دیگر نیز برای عوامل محیطی است.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره نقش عوامل محیطی بر بروز آلرژی گفت: عوامل محیطی که منجر به آلرژی می‌شود به ۲ دسته «آلرژن‌ها» و «عوامل محرک» تقسیم می‌شود. آلرژن‌ها نیز به ۲ دسته «بیرونی» و «درونی» تقسیم می‌شود. گرده درختان، چمن‌ها و علف‌های هرز جزو  آلرژن‌های محیط‌ باز هستند؛ همچنین «مایت‌های گردوغبار»، سوسک، کپک‌ها و حیوانات خانگی مثل گربه و سگ جزو آلرژن‌های درونی محسوب می‌شوند.

وی درباره دسته محرک‌ها توضیح داد: نه تنها موارد دخانی بلکه سایر موارد استنشاقی جزو محرک‌ها به حساب می‌آیند. همچنین شوینده‌ها و موادی که بوی تند دارند باید در دسته محرک‌ها لحاظ شوند. ژنتیک و عوامل محیطی که موجب بروز آلرژی می‌شوند در سیر خود به صورت «اگزما اتوپیک»، «آسم کودکان» و «رینیت آلرژیک» تظاهر پیدا می‌کنند.

پزشک کلینیک آسم و آلرژی سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره میزان کودکان مبتلا به آسم گفت: نتایج مطالعات کشوری که با همکاری «مرکز تحقیقات ایمونولوژی» و «انجمن آسم و آلرژی ایران» انجام شده، بیان می‌کند میزان ابتلا به آسم در میان کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است. با توجه به آمار ۹ تا ۱۳ درصدی آسم در کشور باید گفت که عددهای بالاتر مربوط به آسم کودکان است.
نقش داروهای استنشاقی در کنترل و درمان آسم

محلوجی درباره روش‌های درمانی نوین گفت: داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم است که سالیان سال مورد استفاده قرار گرفته‌ و نتایج خوبی برجای گذاشته‌اند. مقاومت‌هایی برای استفاده از اسپری‌های استنشاقی وجود داشت که با بهره‌ گرفتن از آموزش توانستیم در جهت رفع آن گام برداریم.

وی با بیان اینکه استفاده از عوامل «بیولوژیک» جزو روش‌های جدید درمان آسم به حساب می‌آید، گفت: استفاده از  «امالیزوماب» که در واقع یک  “Anti IgE”  است برای درمان آسم کاربرد دارد.   امالیزوماب حدود ۲ سال است در کشور تولید شده، تجربه در مواجهه با بیماران نشان داده که اثرگذاری نمونه داخلی و خارجی این دارو بیانگر یکسان است.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران ادامه داد: برخی از داروهایی بیولوژیک که شاید اثربخشی بیشتری داشته باشند در دسترس نیستند. امیدواریم که شرایط به نحوی باشد که این داروها در دسترس بیماران قرار گیرند.   
ضرورت توجه به آموزش در کنترل آسم

محلوجی با بیان اینکه «آموزش بیماران» اولین نکته در مدیریت آسم به حساب می‌آید، افزود: هفتم می به عنوان روز جهانی آسم شناخته می‌شود و  هر ساله شعاری را برای این روز در نظر می‌گیرند. «توانمندکردن بیماران مبتلا به آسم از طریق آموزش» به عنوان شعار سال جاری انتخاب شده است. بیماران مبتلا به آسم باید بپذیرند که به این بیماری مبتلا هستند و باید برای درمان آن اقدام کنند.

وی ادامه داد: وظیفه مراکز بهداشتی و دانشگاهی این است که به بیماران آموزش دهند و به آنها بگویند درمان فقط مصرف دارو نیست؛ بلکه شامل اجتناب از عوامل مسبب حمله آسم هم می‌شود. بیماران با بهره‌ گرفتن از آموزش باید بدانند که درمان در وهله نخست، اجتناب از عوامل محرک‌زا و گام دوم نیز استفاده از داروها است. حملات آسم با افزایش علائم سرفه، خس‌خس کردن و تنگی‌نفس شروع می‌شود و با پیش‌روی می‌تواند سبب افت اکسیژن خون‌ شود. در چنین شرایطی، بیمار باید در بیمارستان و حتی ای‌سی‌یو بستری شود. اغلب مرگ‌ومیر ناشی از آسم به علت حمله حاد آسم است که باعث تنگی نفس و کاهش اکسیژن می‌شود.  

محلوجی درباره آموزش در حوزه آسم گفت: تلاش‌هایی در زمینه آموزش آسم توسط انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری مرکز  تحقیقات ایمونولوژی اسم و آلرژی صورت گرفته است. همایش علمی آسم هر ساله همزمان با روز جهانی این بیماری برگزار می‌شود و جدیدترین موارد مرتبط آسم مورد بررسی قرار می‌گیرد. در کنار همایش علمی، «همایش آموزش خانواده» نیز برگزار می‌شود و نکاتی درباره بیماری آسم به بیماران و خانواده‌های آنها ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: پزشکان تلاش می‌کنند که به بیماران به ویژه بیمارانی که برای نخستین‌بار به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، نکات آموزشی لازم را ارائه دهند.  

محلوجی درباره میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری آسم گفت: حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به آسم مبتلا  هستند و میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری حدود ۴۵۰ هزار نفر گزارش شده است. آماری مربوط به میزان مرگ و میر ناشی از آسم در کشور در دسترس نیست.

عضو انجمن آسم و آلرژی ایران درباره کلینیک آسم و آلرژی جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران گفت: کلینیک سازمان جهاد دانشگاهی حدود ۱۲ سال پیش تاسیس شده و پزشکان فوق‌تخصص ایمنولوژی که عضو هیات‌علمی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی هستند، جدیدترین خدمات علمی به بیماران را ارائه می‌دهند. بیماران این کلینیک در صورت لزوم، تحت تست‌های آلرژی از جمله «تست‌های پوستی آلرژی» قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: همچنین انواع تست‌های تنفسی اعم از تست‌های چالشی با «برونکودیلاتور»، تست ورزش، تست‌های متاکولین و نیتریک‌اکسید بازدمی به منظور شناسایی نوع بیماری فرد در این مرکز انجام می‌شود. پس از تشخیص نوع بیماری، روش‌های درمانی نوین مانند تزریق داروهای بیولوژیک، ایمونوتراپی (تزریق واکسن  آلرژی) با توجه به نوع بیماری ارائه می‌شود. افرادی که مبتلا به آسم‌های آلرژیک هستند مورد «ایمونوتراپی» قرار می‌گیرند و پروسه واکسن‌درمانی برای آنها انجام می‌شود.  

محلوجی در پایان گفت: توصیه می‌کنم بیمارانی که به آسم مبتلا هستند بیماری خود را جدی بگیرند. اکثر موارد آسم، قابل کنترل است. بیماران با درمان‌های استنشاقی می‌توانند بیماری خود را  کنترل کنند و به زندگی طبیبعی خود ادامه دهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • هوای رباط کریم تقریبا سالم است/خرابی دستگاه پایش آلودگی هوا
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • هوای ۶ شهر اصفهان سالم است/ شاخص زرین‌شهر بر مدار نارنجی آلودگی